Historien om KNAUS

Knaus historie…

I 1960 grundlagde ingeniør og arkitekt Helmut Knaus campingvogns firmaet Knaus KG i den tyske by Markbreit. Den første Knaus campingvogn, en Knaus Schwalbennest, trillede i 1961 ud fra fabrikken, og hermed var starten gået til det som i dag er en af de største producenter i branchen for campingvogne.
Det velkendte svale logo som er kendetegnende for Knaus, er lavet af grundlæggeren selv, dog startede de med at ”dykke”, men blev senere vendt om, da man synes at det havde en mere positiv effekt.

I 1962 begyndte man i Ochsenfurt at producerer en af campingbranchen mest solgt og populære campingvogne, nemlig Knaus Südwind. Nutidens fabrik i Jandelsbrunn åbnede i 1970, hvor man også begyndte for alvor at udbygge sit importør/agent/forhandlernet i Europa. I 1980 begyndte man så at samle alle sine produktioner i Jandelsbrunn, og det er også her at man i dag producerer 90% af alle campingvogne.
I dag er Knaus mærket en del af den store Knaus Tabbert gruppe, og blandt de mest sælgende mærker i Europa, både på campingvogne og autocampere.

Klik på et af ikonerne for at komme til hjemmesiderne, hvor du kan læse mere, og se hele modelprogrammet.